Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Konuya yakın kaynaklara göre Suudi Arabistan, petrol sahalarına yönelik SİHA saldırılarının ardından üretimi eski haline getirme sürecinde beklenenden hızlı toparlanıyor.

Suudi Arabistan'ın günlük toplam petrol üretiminin 11 milyon varilin üzerine çıktığı ve belirlenen takvimin bir hafta önünde olduğu belirtildi.

Londra'da işlem gören ham petrol fiyatlarını yüzde 1.3 yükselten haberler krallığın tarihin en kötü üretim kısıntısını çözüme kavuşturmaya başladığını gösteriyor.

Abqaiq işleme tesisi ve Khurais sahasına ay başında gerçekleştirilen saldırılar hayati önemdeki ekipmanlara büyük zarar bir vererek petrol fiyatlarında rekor yükselişi tetiklemişti.

Saldırılardan bu yana üretim kapasitesini geri kazanmaya çalışan Aramco, müşterilerine yönelik normal arzını stoklardan ve diğer sahalarda üretimi artırarak karşılıyor.

Aramco'nun Çarşamba günü Dhahran'da sektör analistlerine yaptığı sunum hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre petrol şirketi mevcut durumda Abqaiq'deki 4.9 milyon ve Khurais'teki 1.3 milyon varillik saldırı öncesi günlük üretimini yeniden sağlamış durumda.