Advertisement
HABERLER ABONE OL

Burger King’in en büyük franchise’ı olan TFI TAB Gıda Yatırımları A.Ş., Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, aralarında Borsa İstanbul’da halka arzın da olduğu seçenekleri değerlendiriyor.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, halka açılmanın, İstanbul merkezli TAB Gıda’nın ele aldığı seçeneklerden biri olduğunu, şirkete yönelik Türkiye dışından yatırımcı ilgisi olduğunu aktardılar. Görüşmelerin devam ettiğini belirten kaynaklar, şirketin henüz hangi yolu izleyeceği konusunda nihai kararını vermediğini bildirdiler.

TFI TAB Gıda konu hakkında yorum yapmadı.

New York'ta halka arz kararı askıya alınmıştı

Şirket 2018 yılında New York borsasında halka açılma kararı almış, ancak küresel piyasalarda yaşanan satış dalgasının ardından bu kararı askıya almıştı. Şirketin Borsa İstanbul’da halka arz için başvurması durumunda, bu, Borsa İstanbul’a yönelik bu yıl hızla artan halka arz başvurularından biri olacak.

Türkiye ve Çin’de 2.500’den fazla restoran işleten şirket, internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Burger King’in küresel çapta en büyük franchise’ı konumunda. Şirket, aralarında Sbarro, Popeyes ve Arby’s’in de olduğu 1.000’den fazla restoranı işletiyor. Şirketin Çin’de 2012’de başlayan faaliyetleri de 150’den fazla şehirde devam ediyor.