Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cirolarda asıl olarak enflasyondan kaynaklanan bir artış yaşandığını belirten Türkiye Alışveriş Merkezleri Ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanlı Alp Önder Özpamukçu, alışverişlerde yabancı payının önemli oranda attığını söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Alp Önder Özpamukçu, perakende sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'da yabancı turist sayısının 2019 yılını aştığını ve AVM'lerde özellikle yabancı satışların artış göründüğünü söyleyen Özpamukçu, "Türkiye'de fiyatlar çok cazip ve Türkiye çok önemli bir destinasyon. Yurtiçi tüketimde lükste önemli bir harcama var. Bir de düşük fiyatlı ürün gruplarında satışlar yüksek ancak orta kademedeki tüketim oldukça düşük. Bunun için halkın gelirinin artması gerekiyor" diye konuştu.

Savaş nedeniyle gıda arzında bir sıkıntının yaşanabileceğine dikkat çeken Özpamukçu, "Bir de gıdada ambalajında, özellikle de plastik temelli ambalaj sıkıntısı görünüyor" dedi.

Özpamukçu, ayrıca turizm sektörüne hazırlanıldığı bu dönemde gece 12 saat yasağının kaldırılması gerektiğini, nakit işlemlerde yıllar öncesinden kalan 7 bin lira sınırının artırılması gerektiğini ve kozmatikte taksit sıkıntısının yerli tüketiciyi zora soktuğunu ve çözüm üretilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.