Advertisement

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Yeni Hal Yasa Tasarısının sektörün görüşü alınmadan meclise sunulacak olması nedeniyle stresli bir süreçten geçildiğini ifade etti.

Üyelerinin kaygılarında haklı olduğunun altını çizen Özgener, Uzun yıllardır halde komisyoncu olarak faaliyet gösteren üyelerimiz işlerine tüccar olarak devam edecek ve özel teşebbüslerin kiracısı olacaklar. Üyelerimiz bu nedenle oluşturulacak yeni hal yönetimi yapısında bizzat yer almak istiyor ve odanın desteğini bekliyor. Ayrıca işyerleri için tahsis hakkı verilmesi ve hal bulunmayan yerlerde toptan sebze-meyve ticaretine izin verilmemesini talep ediyorlar" dedi.

Dünya Gazetesi'nden Beyza CoşkunTürk'ün haberine göre Özgener, konunun, Yaş Sebze ve Meyve Grubu Meslek Komitesi tarafından kendilerine iletilmesinin ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılacağı bir toplantı düzenlenmesi konusunu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na ilettiğini kaydetti.

Özgener, "İçiniz rahat olsun. Kanun teklifi şuan beklemeye alınmış durumda. Bu süreci yakından takip ederek üyelerimizin lehine adımlar atılması konusunda elimizden geleni yapacağımıza şüpheniz olmasın" diye konuştu. - Dünya