Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, son Enflasyon Raporu sunumunda bahsettiği fiyat istikrarına yönelik iletişim faaliyetleri kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu'nu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) ziyaret etti.

TCMB'den yapılan açıklamada enflasyon hedeflemesi çerçevesinde 2023 yılında yüzde 5 düzeyinde oluşacak fiyat istikrarı hedefine ilişkin bilgilendirme yapmak ve bu hedef etrafında toplumsal sahiplenme sağlamak amacıyla TESK ve TOBB'un ziyaret edildiği belirtildi. Ziyarete ilişkin açıklamalarda iki iş örgütünün de fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü desteklerinin görülmesinden büyük memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

Görüşmeyle ilgili Bloomberg HT'ye konuşan TESK Başkanı Bendevi Palandöken görüşmenin olumlu geçtiğini ve taleplerini Ağbal ve ekibine ilettiklerini belirtti. Palandöken TCMB Başkanı Ağbal'dan enflasyonun düşeceği izlenimini edindiklerini vurguladı.

Görüşmeyle ilgili TOBB'dan yapılan açıklamada ise "Kalıcı fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik özel sektörümüzün desteğini ve bu kapsamda ortak istişare mekanizmalarının kurulmasının önemini paylaştık. Bu konularda, sektörlerimizin görüşlerini ve önerilerini ilettik" ifadeleri kullanıldı.