Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) değişikliğin ilk gününde Döviz piyasalarında dalgalı bir seyir izlenirken, yerli ve yabancı yatırımcının spot piyasadaki döviz işlemlerinin hacmi de katlandı.

TCMB verilerine göre başkan değişikliğini takip eden ilk işlem gününde yerli yatırımcıların döviz işlem hacmi 7,5 milyar dolar olarak kaydedildi. 1-23 Mart'ta spot piyasada günlük ortalama işlem hacmi 2,4 milyar dolar oldu. Bu rakamların ardından 22 Mart'ta kaydedilen rakamın günlük ortalamanın 3 katı olduğu görüldü.

Yabancı yatırımcıların döviz işlem hacimleri ise daha yüksek seviyelerde gerçekleşti. TCMB verilerine göre 22 Mart'ta spotta yabancıların döviz işlem hacmi 9,1 milyar dolar oldu. Mart ayında yabancıların ortalama günlük işlem hacmi 2,4 olarak kaydedildi. Bu da yabancıların TCMB başkan değişikliğinin ilk günü yaklaşık 4 kat fazla döviz işlemi gerçekleştirdiğini gösterdi.

22 Mart günü Dolar/TL 'de ilk kotasyonlarda 8,47 seviyelerine kadar yükseliş kaydedilirken, risk priminde de hızlı yükseliş gerçekleşmişti. Aynı günde Türk Lirası'nda oynaklık göstergeleri de 2018 seviyelerine çıkmıştı.