Advertisement
HABERLER ABONE OL

TCMB Başkanı Fatih Karahan Arap Bankacılık Zirvesi’nde konuştu.

Karahan, “Ülkeler arası yerel para cinsi ile yapılan ticaret kısıtlı, bu da ekonomileri şoklara karşı kırılgan hale getiriyor. Manşet enflasyonda Haziran ile ciddi bir gerileme bekliyoruz. Sıkı para politikası devam ettirilecek. TL'nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz” dedi.

Karahan konuşmasına şöyle devam etti:

"Sıkılaşmanın bankacılık sektörüne faydalı olacağını düşünüyoruz. Yüksek enflasyon ortamına rağmen bankacılık sektörü kârlılığını devam ettirebiliyor. TL mevduatlarda ciddi artış gözlemliyoruz. Dijital TL çalışmaları devam ediyor, yeni fırsat ve zorluklar karşımıza çıkıyor"

“TL cinsi varlıklara artan talep ile TL'de istikrarlı bir süreç olacak”

TCMB Başkanı Fatih Karahan İslami Finans Zirvesi’nde değerlendirmelerde bulundu.

“İçinde bulunduğumuz en öncelikli odağın enflasyon olduğu aşikardır” diyen Karahan, manşet enflasyonun Mayıs’ta zirve yapacağını ve sonra belirgin düşüşe geçeceğini kaydetti. Karahan, geldikleri noktada dezenflasyonun eşiğinde olduklarını belirterek, aylık enflasyonun ana eğilim seviyesinin yüksek olmakla birlikte zayıflama görmesinden memnun olduklarını söyledi.

Karahan, “Dezenflasyon sürecinde aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz. TL cinsi varlıklara artan talep ile TL'de istikrarlı süreç olacak. Düşen ülke risk primi sayesinde gerekli finansal kaynaklar güçlenecek.” ifadelerini kullandı.