Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TEB Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede tarih boyunca hiçbir zaman görülmeyen fiyat/kazanç seviyelerine inildiğini ancak herkesin seçimlere kilitlendiğini bildirdi.

Değerlemelerin çok cazip hale geldiğini belirten Yüksel "tarih boyunca hiçbir zaman görmediğimiz fiyat/kazanç seviyelerine inmiş durumdayız. Demek değerlemek dışında bir şeyler yabancının gelmesini engelliyor. Tabii jeopolitik riskler var, çevre ülkeerin karışıklığı vs ama Türkiye'nin kendi içinde de ekonomi yönetiminden bazı adımlar gelmemesi, yapısal reformlara gelinememesi gibi kaygılar da yabancıları beklemede tutuyor" diye konuştu.

Yüksel "Yurt dışına yaptığımız ziyaretlerde 'seçimler sonrası önümüz açık olacak. O zaman girme zamanı olacak.' deniyor. Diliyoruz ki 23 Haziran'dan sonra mazbata kimse gidecekse gitsin ve önümüz açılsın" dedi.

"EN FAZLA BANKACILIK TARAFI ŞAŞIRTTI"

Yüksel Döviz geliri olan şirketlerin iyi performans gösterdiğini belirterek "Ancak bizi daha çok şaşırtan banka karlılıklarının fevkalade iyi olmasıydı. 3 ay önce bankalar ilk çeyrek çok zayıf olacak diyordu. En fazla şaşırtan taraf bankacılık sektörü diyebiliriz" yorumunu yaptı.