Advertisement
HABERLER ABONE OL

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Elif Acar Özgüner Türkiye’nin yazılım sektörü hakkında konuştu.

Özgüner, dijital dönüşüm farkındalığı ve Microsoft Türkiye’nin destekleri hakkında bilgi vererek, teknoloji açısından büyük kazanımlar elde ettiğimizi bunu hızlı bir şekilde devam ettirip dönüşümlerimizi tamamlamamız gerektiğinin altını çizdi.

Teknolojinin büyümesi için dijital yetkinliklerin geliştirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Özgüner, bu alandaki yapılan çalışmalardan bahsederek şunları söyledi:

"Teknolojide büyük kazanımlar elde ettik. Kendi ekosistem dönüşümünüzü tamamladık. Kendimizi dijital olgunluk çağında tanımlıyoruz. Teknoloji inanılmaz bir hızla gelişirken, bu avantajları aynı hızda kullanabilmek için yetkinliklerin de aynı paralellikte gelişiyor olması lazım. Birey ve kurumlara oluşturduğumuz eğitim programlarıyla destek veriyoruz. Teknoloji ve sürdürülebilirlik açısından daha fazla yatırım yapmak zorundayız"

"Fikri olan herkes teknolojik imkanlara sahip olmalı"

Özgüner, "Start-up’lara yatırım çok önemli programlar bazında start-up ekosistemimizi destekliyoruz. Girişimciliğin herkese açık olması gerektiğine inanıyoruz. Fikri olan herkesin bunu hayata geçirecek teknolojik imkânlara sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Tüketiciye hitap eden bir çözümse global Pazar yerlerimizde bu yazılımların tüm dünyaya açılmasını sağlıyoruz. Bir kurumun ihtiyacına yönelik bir çözümse kurumlara ulaştırma imkânı sağlıyoruz" diye ekledi.