Advertisement
HABERLER ABONE OL

Teknosa'nın 2020 yılı değerlendirme toplantısında Teknosa'nın Sabancı Holding içindeki konumu ve yeni nesil yatırımlarla ilgili iki mesaj dikkat çekti.

Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Grubu CFO’su Barış Oran, Teknosa’nın satış planlarına yönelik bir soru üzerine, şirketin Sabancı Topluluğu içinde kalıcı bir yeri olduğunu söyledi.

Basın toplantısında konuşan Teknosa CEO’su Bülent Gürcan ise bu yıl Enerjisa ile birlikte Adana’da bir güneş enerjisi santrali kuracaklarını bildirdi

Oran Teknosa için 2021 yılının rekor yatırım yılı olacağını belirtti. Oran, "Şirketimizi bu yıl yeni yatırımlarla daha da güçlendireceğiz. 2021 yılında geçen yılın 2 katından fazla, 80 milyon TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Teknosa hem yatırımlarına ivme kazandıracak hem de yeni büyüme alanlarını daha yakından takip edecek. Stratejik yol haritamızda birçok önemli konu başlığımız mevcut. Geçtiğimiz yıl çok hızlı bir şekilde büyüyen e-ticareti çok kanallı deneyimin odak noktası yapmak istiyoruz. Başarılı bir şekilde harmanladığımız fiziksel ve online deneyimleri geliştirmeyi, mağaza dijital yetkinliklerini ve veri analitiği kabiliyetlerini artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan da pandemi sürecinde veriye dayalı ve omnichannel iş modeli sayesinde müşterilere hızlı biçimde erişme, değişen beklenti ve ihtiyaçlarına uygun hizmeti anında sunma konusunda başarı sağladıklarını vurguladı.

Şirket 2020 yılında kâra geçti. 2020 yılında şirket 5,6 milyar TL ciroya ve 85,3 milyon TL net kâra ulaştı.