Advertisement
HABERLER ABONE OL

Erol Oytun Ercan

Joe Biden, Başkan seçildiği takdirde 2 trilyonluk “yeşil” bir toparlanma planı uygulayacağını Demokratların başkanlık kongresinde detaylandırdıktan sonra, ABD Borsalarında işlem gören temiz enerjiye ve sürdürülebilirliğe dayalı şirketlerin bulunduğu Wilderhill Temiz Enerji Endeksi 19 Ağustos’ta 110.720 seviyesine ulaşarak son 9 yılın zirvesini görmüştü.

Bu açıklamadan sonra yükselişini sürdüren endeks 1 Eylül’e kadar %7.2 daha artış gösterip 121.240 seviyesine ilerleyerek yeni bir zirveye ulaşmış oldu. Yılbaşından Eylül ayına kadar geçen sürede endeks %71.39 artış gösterirken, Nasdaq 100 Endeksi aynı dönemde %42.22 yükseldi.

Teknoloji şirketlerinin hisselerinde son iki seanstır görülen sert satışlar sonrasında Nasdaq 100 endeksi 2 Eylül’den bu yana %6.43 değer kaybetti.

Workhorse Group, Tesla, NIO Inc ve Vivint Solar gibi şirketleri barındıran Temiz Enerji Endeksi ise bu satış dalgasıyla beraber %8.25 düşüş yaşadı.

Teknoloji hisselerinde değerleme endişeleri ile gelen bu güçlü satışlar genele yayıldı ve buna bağlı olarak temiz enerji hisseleri de benzer şekilde değer kaybetti.