Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tera Portföy tarafından teknoloji alanındaki girişimlere yatırım yapmak için kurulan Tech Invest Teknoloji Girişim Sermaye Fonu yatırımlara başlıyor. Tera Portföy, konvansiyonel yatırım araçları yerine, teknoloji alanındaki start-up’lara yatırım yapacaklarını açıkladı.

Tera Portföy’ün teknoloji girişimlerine yatırım yapacak Tech Invest’in yanında oyun alanındaki girişimlere yatırım yapmak için Game Invest Girişim Sermaye Fonu’nu da kurduğunu ve bu alanda ilk fonlardan biri olduğunu hatırlatan Tera Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Büktel, “Ülkemiz, hem teknoloji hem de oyun alanında yeni unicornlar çıkaracak potansiyele sahip. Yatırımcılar da bunun farkında. Gerek devletin sağladığı destekler, gerek ülkemizin girişimci havuzu bu alanda büyük fırsatlar sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Büktel değerlendirmesinde, amaçlarının yatırım yapılan şirketlerden değeri milyar dolar üstüne çıkacak ve ülke ekonomisine katma değer yaratacak şirketleri seçip onları büyüme aşamalarında desteklemek olduğunu vurguladı.