Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Daha önce Tesla için 3 bin dolarlık hedef fiyat belirleyen Cathie Wood’un yatırım fonu 2 günde 139 milyon dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

ARKK Inovation Borsa yatırım fonu, çarşamba ve perşembe günü 180 bin Tesla hissesi sattı. Elektrikli araba üreticisinin hisseleri Çin’deki satışlarının artmasıyla beraber son üç haftada tırmanışa geçmişti.

2008 krizini öngören Burry, Wood'a karşı pozisyon açmıştı

2008 yılındaki finansal kriz öncesinde mortgage balonunu fark ederek karşı pozisyon alan Michael Burry, Cathie Wood’un yönettiği ARKK borsa yatırım fonunun 235 bin hissesine karşı Ağustos ayında satım opsiyonu almıştı. Düzenleyici kuruluşa yapılan bildirimde ise açığa çıkan pozisyonun değerinin neredeyse 31 milyon dolar olduğu belirtiliyordu.

Wood’un yatırım şirketi Ark Investment Management’ın teknoloji şirketlerine odaklanan tematik yatırım fonu 2020 yılında endeksin bir hayli yukarısında getiri sağlamıştı. Fakat artan fiyatlar ve hızlanan enflasyon sonrasında Wood’un fonu aynı ivmeyi sürdürmekte zorlanmıştı.

Burry, aylardır piyasalarda sürdürülemez bir değerleme olduğunu vurgularken kripto paralara ve fenomen olarak adlandırılan hisselere para yatıran perakende yatırımcıların tüm çöküşlerin en büyüğüyle karşı karşıya kalabileceğini belirtiyordu.

Daha önce de dolaylı karşı pozisyon almıştı

Burry daha önce de dolaylı yoldan Wood’un yatırım fonuna karşı pozisyon almıştı. 31 Mart’ta Tesla’nın 800 bin 100 hissesinde kısa pozisyon alan Burry’ye ait Scion Asset Management, daha önce de farklı zamanlarda Tesla aleyhine pozisyon almıştı.

Tesla hisseleri Ark’ın borsa yatırım fonundaki en büyük varlıklardan birini oluştururken Burry Pazartesi günü yaptığı bildirimde Tesla’ya karşı kısa pozisyon aldığı hisse sayısını 800 bin 100’den 1 milyon 75 bine çıkardığını da bildirdi.

ARKK borsa yatırım fonu, pazartesi günü New York’ta yüzde 2,6’ya yakın değer kaybederken Tesla da yüzde 4,7 civarında düşüş yaşadı.