Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Galaxy Digital Kripto Para Kurucusu Michael Novogratz, daha fazla şirketin müşterilerine Bitcoin ile ödeme imkânı sağlaması halinde yıl sonunda Bitcoin'in 100 bin dolar olacağını öngördü.

Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımından sonra kripto paranın değeri 48 bin dolar seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Tesla aynı zamanda müşterilerine Bitcoin ile araba satın alma imkânı sağlayacaklarını söyledi.

Novogratz Bloomberg'e verdiği röportajda, “Amerika’daki her şirketin aynı şeyi yapacağını göreceksiniz.” ifadelerini kullandı. Şirketler bilançolarına Bitcoin eklerken Miami de bilançosuna kripto parayı eklemeyi düşünüyor.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın bir dahi olduğunu ve insanları dinleyerek yeni neslin ilgi alanlarına yöneldiğini belirten Novogratz, “Bitcoin, Tesla, güneş enerjisi hisselerini birbirine bağlayan tek şey Z kuşağına yatırım yapmaları.” diye ekledi.

MicroStrategy Kurucusu Michael Saylor, Fed’in izlediği genişlemeci para politikasının kripto paraya yatırım yapmasında rol oynadığını söylemişti.

Fakat Bitcoin’deki volatilite yüzünden riskten kaçınan CFO’ların şirketin hazinesine kripto parayı eklemesi zor gözüküyor.

Novogratz son olarak, “Şu an dünyadaki en zengin adam en büyük hikayelerden birini yazıyor. Diğer CFO ve CEO’lar ise ‘Biz ne yapmalıyız?’ diyor.” ifadelerini kullandı.