Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Elon Musk, elektrikli ağır tır modeli Tesla Semi Truck'ın üretimine başladıklarını duyurdu. Tesla Motors tarafından üretilecek olan elektrikli ağır tır modeli Semi Truck ilk olarak Kasım 2017'de tanıtılmıştı.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ilk teslimatın Pepsi'ye yapılacağını belirten Musk, Tesla Semi'nin 800 kilometre menzil sunduğunu açıkladı. 1 Aralık itibarı ile üretimden çıkacak olan Semi Truck için Pepsi, Aralık 2017’de 100 adet sipariş vermişti.

Yük altında 0’dan 100 km/s hıza 20 saniyede çıkabilen elektrikli tır modeli Tesla Semi, “Regen” sistemi sayesinde fren pedalına basılma ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırıyor. Üç bağımsız motor, sürücülerin güvenli bir şekilde sürüş ve trafiğe ayak uydurabilmeleri için her hızda anında tork ve güç sağlıyor.

Modelin 480 km. ve 800 km. kadar yaklaşık menzil sunacak iki farklı pil paketi bulunuyor. Ancak şirket menzili 1.000 km seviyesine taşıyacak farklı bir seçenek de geliştiriyor. Araç, 30 dakikalık tek bir şarj ile 40 tonluk yükle 800 km. yol kat edebiliyor

Mil başına 2 kWh'den daha az enerji tüketimi ile öne çıkan Semi Truck, karbon emisyonunu azaltmayı hedefleyen Amerikan şirketlerinin gözdesi konumunda.