Advertisement
HABERLER ABONE OL

Nihat Özdemir, Ekonomi Muhabirleri Derneği yöneticilerini kabulünde yaptığı açıklamada Süper Lig'de mücadele eden 4-5 takımın dışındaki bütün kulüplerin borcunun olduğunu vurgulayarak, "Borcu olmayanlarda da başkanlar ceplerinden para koyarak ancak kulüplerini ayakta tutuyor. Büyükler mali olarak en zor durumda olanlar. Ama onların gelirleri de büyük. Diğer takımların borçları var ama gelirleri daha az." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de para sıkıntısı olmayan ve tamamen bütçelerinin içinde kalan takımları sıralayan Özdemir, "Göztepe var. Anonim şirket, sahibi de bir iş adamı. Alanya var. Ayağını yorganına göre uzatan ekonomiyi iyi kullanan. Sivasspor mesela hiç borcu yok. Takımlarımızın 4-5'inin dışında hepsinin borcu var. 4 büyüklerin borçları var. Şimdiki yöneticiler bunu yapmamış, birike birike gelmiş. Medipol Başakşehir geçen sene şampiyon oldu. Bütçesinin içinde kalarak akıllı bir mali yönetimle bugünlere geldi." diye konuştu.

Toplam zarar 1.2 milyar lira

Nihat Özdemir, salgın süreci ve kur değişimi nedeniyle kulüplerin 1.2 milyar lira kaybı olduğu bilgisini verdi.

Kulüplerin gelirlerinde yüzde 30-40 civarında kayıp yaşadığını aktaran Özdemir, "Pandemi ve kurların artması nedeniyle 21 kulübün geliri 1.2 milyar lira azaldı." ifadesini kullandı.

Yayın hakkı için yeni ihale

Nihat Özdemir, futbol maçlarının yayın hakkı için bu yıl içinde yeni ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Özdemir konuya dair şunları söyledi, "Hedefimiz kulüplerin gelirlerini tekrar artırmak. Yayıncı kuruluşun sözleşmesi bitiyor. Türkiye büyük bir nüfusa sahip. Dünyadaki bütün yayıncı kuruluşları teklif vermeye davet edeceğiz. Yeni yayın ihalesi yapacağız. Bu senenin haziran ayı ile aralık ayı arasındaki süreçte dosyayı hazırlayıp ihaleye çıkacağız ve herkesi davet edeceğiz. Pandemi düzelme yoluna girerse ve gelirleri artırıcı bir ihale yapabilirsek kulüplerimizin mali durumları iyiye doğru gidebilir."