Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

ABD’li yazılım şirketi Everbridge, Amerikan özel sermaye şirketi Thoma Bravo’nun 1,5 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etti.

ABD’de 11 Eylül saldırısının ardından kurulan Everbridge, şirketlere ve hükümetlere kritik olayları öngörebilmeleri ve yönetebilmeleri alanında destek sağlıyor.

“Risk analizi yapan güvenlik yazılımlarına talep artıyor”

Everbridge, hükümetlerin ve endüstriyel kuruluşların acil durumlara müdahale etmesini, çalışanların yaşadığı veya seyahat ettiği yer etrafındaki tehdit ortamının değerlendirilmesine yardımcı olacak risk analizini, beklenmedik kötü hava koşullarını risk analizini yapan bir yazılım şirketi. Satın alım özellikle jeopolitik belirsizliklerin risk istihbaratı ve güvenlik yazılımına olan talebi arttırdığı döneme denk geldi. Satın alım nakit olarak gerçekleşiyor.

Thoma Bravo ortağı Hudson Smith satın alıma ilişkin "Risk, uyumluluk ve güvenlik çözümleri için genişleyen bir pazardaki fırsatlardan yararlanma yeteneklerini genişletmek için Everbridge ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Everbridge ürün portföyü, riskleri kapsamlı bir şekilde izlemek ve kritik olayları yönetmek için dünyanın en saygın şirket ve kuruluşlarından bazıları tarafından zaten kullanılıyor ve ürün inovasyonu ve kârlı büyüme için önümüzde geniş bir yol görüyoruz" açıklamasını yaptı.