Advertisement
HABERLER ABONE OL

THY Belarus'a yasadışı göçmen taşındığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, "Bazı medya organlarında Türk Hava Yolları'nın Belarus'a gerçekleştirdiği uçuşların yasadışı göçmen trafiğine zemin hazırladığı öne sürülmektedir. Ortaklığımız, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlarda uluslararası otoriteler ile işbirliği içerisinde, tüm güvenlik hassasiyetlerini dikkate almakta ve operasyonlarını bu ölçüde gerçekleştirmektedir. Medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Polonya-Belarus gerginliği

Polonya'nın Belarus sınırında mahsur kalan göçmenlerin Polonya sınırındaki dikenli telleri aşmaya çalışmasıyla Polonya ve Belarus arasında aylardır süren sığınmacı krizi alevlenmiş oldu.

Polonya ve Avrupa Birliği'nin (AB) diğer üye devletleri Belarus'un insan hakları ihlalleriyle ilgili kendisine AB tarafından getirilen yaptırımların intikamını almak için Orta Doğu, Afganistan ve Afrika'dan yasa dışı göçmenleri getirip AB sınırlarına bırakmakla suçlamıştı.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Varşova'daki bir basın toplantısında, "Belarus rejimi, Polonya sınırına ve AB'ye benzeri olmayan bir biçimde saldırıyor" dedi.