Advertisement

Türkiye'de fahiş fiyat artışlarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, Ticaret Bakanlığı da bu konudaki denetimlerine devam etti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre 81 ilde bulunan market, pazaryeri, çarşı ve toptancı hallerinde fahiş fiyat artışlarına yönelik İl Müdürlükleri ve Teftiş Başkanlığı katılımıyla denetimler gerçekleştirildi.

Bakanlığın açıklamasına göre bu kapsamda son bir haftada 1.674 işletme bazında 22 bin 535 ürün denetlendi.

Bunun yanında Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıkları ve TOBB ile TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri ve perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun son gerçekleştirilen toplantısında, 120 firmaya 3 milyon 595 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Bakanlığın açıklamasına göre Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bugüne kadar 3 bin 386 dosyayı karara bağlayarak, gıda, temizlik, hijyen ürünleri gibi temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 495 firmaya toplam olarak 15.,5 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Yapılan denetimler sonucunda en çok sebze meyve ile ayçicek yağı, tavuk, yumurta ve un gibi temel gıda ürünlerinde fahiş fiyat artışı yapıldığı tespit edildi.