Advertisement
HABERLER ABONE OL

TİM Başkanı İsmail Gülle ihracat ve sanayi şirketleri için yapılacak 1 puan kurumlar vergisini indirimini değerlendirdi.

Bloomberg HT’de Piyasa Hattı programına konuk olan Gülle, kur ciddi artışlar fiyatlama ve fiyat verme kafaları karıştırmıştı. Dünkü açıklama ile TL ye güvenin tesis edilmesi anlamında önem kararlar içerdiğini gördük ve bundan da memnuniyet duyduklarını söyledi.

Gülle, “Biz kurun istikrarlı ve istikrarlı olmasından yanayız, Dövizi spekülatif bir kazanç alanı değil geliri olacak şekilde ihracat ailesine destek olacak şekilde uygulamaları ile gitmesinin daha faydalı olduğu kanaatindeyiz” diye ekledi.

Gülle'nin yeni önlem paketine dair yaptığı değerlendirme şöyle:

Model ihracat ekseninde büyüme modeli bundan memnuniyet duyuyoruz ve çalışıyoruz. Kurun istikrarlı olması önünüzü görememek ve bir adım sonrasını kestirememek fiyatlama kazanç ve kayıplarda kafamızı karıştırıyordu. Merkez Bankası’nın kur garantisi ile ihracatçının fiyat yapması ve kur kaybından dolayı bir kaybı varsa ihracatçının kafasını rahat ettirecektir.

Kurumlar vergisine yapılan düzenlemeyi olumlu buluyoruz. Kurumlar vergisi İndirimi işletmelerimize rahatlık sağlayacaktır. Biz ihracatçılar olarak bu ülkeye büyük miktarda dolar getirisi sağlıyoruz. Bu çerçevede halkımızın TL ile yatırımlarını yapması lazım çünkü koruyucu bir mekanizma getirildi. Bunu da son derece takdir ettiğimizi ifade etmek istiyorum.