Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF kayyumluğundaki şirketlerin aktif büyüklüğünün 70 milyar lira seviyesine ulaştığını belirterek, "Öz kaynak büyüklüğü hemen hemen 30 milyar liraya yükseldi, an itibarıyla istihdam sayısı 40 bin 403 olarak gerçekleşti." dedi.

TMSF yönetimindeki Erciyes Anadolu Grubu bünyesinde bulunan Bellona Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Bellona-6 Sandalye ve Yatak Fabrikası'nın açılış töreni 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirildi.

Gülal, burada yaptığı konuşmada TMSF'nin 38 ildeki 797 şirkette kayyumluğunu sürdürdüğünü belirtti.

Gülal, şöyle konuştu, "Bizdeki yapının en büyüğü Erciyes Anadolu Holding. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 6 büyük grup şirketi olan, 9 farklı faaliyet alanında 30 şirketle faaliyet gösteren, 12 bin 697 çalışanı olan ve bünyesinde İstikbal, Bellona, Mondi, Hes Kablo gibi markalara sahip, yurt içinde ve dışında 2 bini aşkın geniş bayi ağı ve 140'tan fazla ülkeye ihracat kapasitesi bulunan devasa bir kurum."

Gülal, holdingin aktif büyüklüğünün 17 milyar lira seviyesini aştığına işaret ederek, "Gururla ifade edebiliyorum, devraldığımızdan bugüne kadar holdingimiz aktif olarak yüzde 90 seviyesinde büyüdü. 2020 büyümesi de hemen hemen yüzde 20'ye yakın gerçekleşti, Bu süreçte 13 milyar lirayı aşan ciro rakamına ulaştık." ifadelerini kullandı.