Advertisement
HABERLER ABONE OL

146 yıllık Japon teknoloji devi Toshiba’nın hissedarları şirketin 2’ye bölünme teklifini reddetti. Perşembe günü Tokyo’da gerçekleştirilen toplantıda en büyük ikinci hissedar olan 3D Investment Partners’in firmanın satışı dahil alternatiflerin müzakeresi teklifi de kabul edilmedi.

Her ne kadar alınan karar tavsiye niteliğinde olsa da tekliflerin reddedilmesi şirket hissedarları ve yönetim arasındaki görüş farklılığını ortaya koyuyor. Şirketin bundan sonra nasıl bir adım atacağı belirsiz ancak ikiye bölünme planında değişiklikler yaparak sürdürebileceği belirtiliyor.

Şirket hisseleri bugün Tokyo saeansında erken saatlerdeki yükselişini tersine çevirerek yüzde 5.1 düştü. Şirketin CEO’su Taro Shimada bugünkü açıklamasında Toshiba’nın kurumsal değerini artırmak için her türlü seçeneği değerlendireceklerini belirtti.

Şirketin bölünme planını ilk kez gündeme getiren eski CEO Satoshi Tsunakawa hissedarların çoğunluğunun desteğini alamazlarsa teklifte düzenlemeler yapabileceklerini belirtmişti. Şirket daha önce de 3 şirkete ayrılma planını rafa kaldırmış, geçen ay yeni plan kapsamında 2’ye ayrılma önerisini getirmişti.