Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Trump: Bu hafta İran ile daha fazla görüşme bekliyorum

Trump: Bu hafta İran ile daha fazla görüşme bekliyorum

  • ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın 7 günlük ateşkes teklifini reddetmesinin ardından bu hafta Tahran yönetimiyle daha fazla görüşme yapılmasını beklediğini belirterek, İran'ın anlaşma istediğini ancak sunulan teklifin kendi beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Trump: Bu hafta İran ile daha fazla görüşme bekliyorum
27 Eylül 2026, 19:07 Güncelleme :

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden gemi trafiğine açılması amacıyla sunduğu 7 günlük ateşkes teklifini reddetmesinin ardından, bu hafta Tahran yönetimiyle daha fazla görüşme yapılmasını beklediğini açıkladı.

Trump, Axios haber sitesine telefonla verdiği röportajda, Körfez'deki kriz ve İran ile yürütülen müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'li müzakerecilerin bu hafta İranlı yetkililerle yeni görüşmeler gerçekleştirmesini beklediğini belirten Trump, "Bu hafta İran'la daha fazla görüşme bekliyorum. Bir anlaşma yapmak istiyorlar, ancak bu benim yapmak istediğim anlaşma değil" ifadelerini kullandı.

REKLAM

REKLAM

İran'a yönelik askeri saldırıları yeniden başlatmayı değerlendirip değerlendirmediği sorulan Trump, "Bunu her zaman düşünüyorum" yanıtını verdi.

ABD ordusunun Hürmüz Boğazı'ndan petrol sevkiyatını kolaylaştırdığını savunan Trump, hafta sonu boyunca boğazdan 20 milyon varilin üzerinde petrol ihraç edildiğini öne sürdü.

Öte yandan Katar ve diğer bölgesel arabulucular, ABD ile İran arasındaki müzakerelerin yeniden başlaması için girişimlerini sürdürüyor. Ancak taraflar arasındaki temel anlaşmazlıklar devam ediyor.

İran yönetimi, görüşmelerin Hürmüz Boğazı ve ABD'nin uyguladığı deniz ablukası üzerinde yoğunlaşmasını isterken, Trump yönetimi Tahran'dan nükleer programına ilişkin tavizler talep ediyor.

REKLAM

REKLAM

Trump, daha önce İran'ın arabulucular aracılığıyla ABD'ye ilettiği ve Hürmüz Boğazı'nın yeniden gemi trafiğine açılmasını öngören 7 günlük ateşkes teklifini reddetmişti.

ABD Başkanı, söz konusu teklife ilişkin açıklamasında, "Hürmüz'ü bir an önce açmak için anlaşma yapmak istiyorlar, çünkü çok fena yeniliyorlar" ifadesini kullanmıştı.