Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ay Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile görüşmesinin ardından vergilerin artırılmamasını taahhüt etmesine rağmen, eğer isterse Çin’e uygulanan vergileri yükseltebileceği tehdidini yineledi.

Trump, “İstersek Çin’i endişelendiren tarifeleri artırmak için çok yolumuz var. Daha tarife uygulayabileceğimiz 325 milyar dolarlık ürün var. Çin ile görüşmelerimiz sürüyor, keşke halihazırda yapılan anlaşmayı bozmasalardı” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping Haziran ayının sonunda G-20 zirvesinde bir görüşme gerçekleştirerek “vergi ateşkesi” konusunda uzlaşmış ve görüşmeleri devam ettirme kararı almışlardı. Trump geri kalan 300 milyar dolarlık ürüne ek vergi koymamayı taahhüt etmiş, Jinping ise karşılığında ABD’den hacimli tarım ürünleri alımı yapılacağını belirtmişti.

Konuya yakın Çinli kaynakların belirttiğine göre, Çin’in tarım ürünleri alımını artıracağına dair bir anlaşma yapılmadı ve Haziran ayının sonunda gerçekleşen görüşmeden bu yana alım olmadığını belirtti.