Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Trump: Faiz oranlarını sabit tutmak doğruydu

Trump: Faiz oranlarını sabit tutmak doğruydu

  • ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in faiz indirimlerini durdurmakla doğru kararı aldığını söyledi.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Trump: Faiz oranlarını sabit tutmak doğruydu
03 Şubat 2025, 08:20 Güncelleme :

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta açıklanan faiz kararında Fed'in hamlesinin doğru olduğunu söyledi.

Trump, Pazar akşamı Washington'da gazetecilere "Şaşırmadım. Bu noktada faiz oranlarını sabit tutmak doğru bir şeydi" açıklamasında bulundu.

Fed 2025'in ilk toplantısında faizlerde değişikliğe gitmeyerek Trump politikalarının etkilerini görmek için beklemeyi tercih etti. 2024 Eylül ayından beri 3 kez üst üste faiz indirimine giden Fed böylece indirimlere ara vermiş oldu.

Trump, Merkez Bankası'na düzenli olarak faiz oranlarını düşürme çağrısında bulunuyordu. Bu çağrı, karardan bir hafta önce Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada da yer almıştı.