Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed Yönetim Kurulu üyeliğine aday gösterdiği Judy Shelton'a senato engeli çıktı.

Shelton'ın adaylığına ilişkin ABD Senatosu'nda yapılan oylamada Cumhuriyetçiler yeterli sayıyı sağlayamadı. Senato’daki iki Cumhuriyetçi Shelton aleyhinde oy kullanırken, iki Cumhuriyetçi üye de koronavirüs karantinasında oldukları için oylamaya katılamadı. Cumhuriyetçi senatörler Mitt Romney ve Susan Collins ile birlikte 47 demokrat ve 2 bağımsız senatör Shelton’un adaylığını 47’ye 50 oyla engellemiş oldu.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Mitch McConnell oylamanın sonucunun netleşmesiyle taktiksel olarak Shelton'ın adaylığını yeniden gündeme getirmesine olanak sağlamak için ret oyu verdi. McConnell'ın adaylığı tekrar gündeme getirmesi hakkı saklı olsa da bundan sonraki sürecin Cumhuriyetçiler açısından kolay olmayacağı ifade ediliyor.

Başkan Trump'ın Fed için aday gösterdiği Judy Shelton ABD kamuoyunda Fed'in bağımsızlığına ilişkin söylemleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde yer almıştı. Trump'ın eski danışmanı olan Shelton'ın Fed'in siyasete karşı bağımsızlığının azaltılmasını savunduğu belirtiliyordu.