Advertisement
HABERLER ABONE OL

Trump Medya ve Teknoloji Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, eski başkanın yeni girişimi 2022 yılının ilk çeyreğine kadar faaliyete geçecek. Açıklamada, Truth Social adı verilen bir sosyal medya şirketinin başlatılmasının planlandığı belirtildi. Her şey planlandığı gibi giderse, bu adımlar 2022 ara seçimlerinden önce atılacak.

Açıklamada, şirketin Digital World Acquisition Corp. adlı diğer bir firma ile birleşme yoluyla halka açık bir şirket haline geleceği belirtildi. Trump, Twitter ve Facebook hesaplarının kapatılmasının ardından uzun bir süredir bir sosyal medya uygulamasını başlatma yolundaki arzusunu dile getiriyordu. Trump, bu yılın başında, açıklamalarına yer verdiği bir internet blog’unu oldukça az sayıda okuyucu çekmesinin ardından iptal etti.

Talebe bağlı video abonelik hizmetleri de sunacak

Açıklamaya göre, 2022 yılını ilk çeyreği için planlanan sosyal medya ağının yanında, şirket ayrıca talebe bağlı video abonelik hizmetleri de planlıyor.

Öte yandan resmi bir açıklama yapmaksızın 2024 seçimlerinde tekrar yarışabileceğini dile getiren Trump, destekçilerinin, Kongre’nin her iki kanadının Joe Biden’ın 2020 başkanlık seçimlerini kazandığını onaylamak için toplandığı 6 Ocak’ta, parlamento binası U.S. Capitol’u basmalarını cesaretlendirmedeki rolünden dolayı önde gelen sosyal medya şirketleri tarafından yasaklanmıştı.

Twitter Trump’ı temelli yasaklarken, Facebook bu yılın başında eski başkan’ın kendi platformlarını kullanmasını en az iki yıl için askıya aldığını ve Trump’ın sadece “kamu güvenliğine yönelik riskin” azalması durumunda geri dönmesine izin verileceğini duyurdu.