Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı Türkiye ekonomisinin farklı sektörlerinde yankı bulmaya devam ediyor.

Bu sektörlerden birisi de Rusya'dan ithal edilen kömürü girdi olarak kullanan çimento sektörü oldu.

Türk Çimento Sanayicileri Birliği (Türk Çimento) Başkanı Fatih Yücelik, Rusya'dan 1,5 milyar dolarlık kömür alımı yaptıklarını, bunun sekteye uğraması durumunda net bir olumsuzluğun ortaya çıkacağını söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Yücelik, "Kömür ile ilgili dünyada zaten bir yıldır devam eden bir sıkıntı söz konusuydu. Kömür fiyatları çok yükselmişti. Maliyetlerimizin yüzde 80'ini enerji oluşturuyor. Rusya'dan yaptığımız kömür alımı sekteye uğrarsa bu büyük olumsuzluk olur, sonunu düşünmek bile istemiyorum. " ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna'ya kapsamlı bir saldırı harekatına girişirken iki ülkeyle iş ilişkileri olan sektörlerde de risk seviyesi yükseldi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, bu krizin iç piyasaya etkisinin büyük olacağını söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Eren, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekonomiyi daraltma ya da parayı tutma biçiminde bir karar vermesi durumunda bu durumun olumsuz bir etki yaratacağını belirtti.

Eren, "Rusya'da devam etmekte olan 100'ün üzerinde şantiyemiz var. İşlerimizin toplamı 20 milyar doların üzerinde" diye konuştu.