Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Zynga Inc. CEO'su Frank Gibeau, Türk mobil oyun üreticisi Peak Games'i 1.8 milyar dolara satın aldıklarını duyurdu. Zynga böylelikle bugüne kadarki en büyük satın alma hamlesini gerçekleştirmiş olacak.

Peak ise, ABD’li Zynga ile güç birliği anlaşması ile yeni bir evreye girmiş bulunuyor. Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam ederken, hisselerini 1,8 milyar dolara Zynga’ya devredecek.

Peak ekibi imzalanan anlaşmadan sonra da çalışmalarına İstanbul’da devam edecek.

Zynga CEO’su Frank Gibeau, “Peak’e ‘aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek” dedi.

Peak Kurucusu ve CEO'su Sidar Şahin ise anlaşmayla ilgili olarak, “Bugün geldiğimiz nokta tüm Türkiye için gurur verici ve biz hepimiz biliyoruz ki, bu daha yolun başı. Zynga ile devam edeceğimiz bu yolculukta, birlikte daha güçlenerek büyüyecek olmak hepimizi geleceğe dair heyecanlandırıyor. Türkiye’den büyüyen, ilerleyen ve gelişmeye devam eden bir ekip olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Anlaşmaya göre, satın alma 900 milyon dolar nakit ve 900 milyon dolar da Zynga hissesi karşılığı gerçekleşecek. Anlaşmanın 3. çeyrekte tamamlanması öngörülüyor.

Peak, mühendislik, sanat, tasarım, işletme ve sosyal bilimler dallarında eğitim görmüş 100 kişilik bir ekipten oluşuyor. Bu ekip, 29 yaş ortalamasına sahip. 10 yıldır İstanbul’da çalışıyor ve oyunlarını yine İstanbul’daki ofislerinden geliştiriyorlar.

Zynga Mayıs 2018'de Türk mobil oyun şirketi olan Gram Games'i250 milyon dolar karşılığında satın almıştı.

Peak ve Zynga arasındaki anlaşma, farklı ülkelerdeki rekabet kurumlarının onaylarına tabi bulunuyor.