Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen, Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını istemesinin ardından çıktığı yayında TCMB Başkanlığı için Başkan Yardımcılarından Fatih Karahan isminin öne çıktığını söyledi.

Sezen konuya dair “Hafta başından beri görev değişikliği olabileceğine dair detayları duyuyorduk.

İsim olarak kim gelebilir diye baktığımızda Başkan Yardımcılarından Fatih Karahan’ın isminin öne çıktığını anlıyoruz. Elbette Resmi Gazete’de görmeden net birşey söylemek mümkün değil ama en güçlü ismin Karahan olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde değerlendirme yapmıştı.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp Bloomberg HT’ye yaptığı değerlendirmede kararın piyasaya olası etkisine dair “Geçmişte Hafize Erkan’dan önceki 3 MB Başkanı’nın değişimi, para politikasındaki değişimlerden dolayı piyasalarda oynaklık yaratmıştı, fakat bu sefer politika duruşunda değişiklik yok, bu istifa kişisel sebeplerden kaynaklandığı için finansal açıdan kalıcı oynaklık yaratacağını zannetmiyorum.

Yabancı yatırımcı açısından politika duruşumuz önemli, burada değişiklik olmadığına yabancıyı ikna edersek buna negatif tepki vereceklerini zannetmiyorum.” ifadesini kullandı.

Rota Portföy Başekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen ise istifa haberinin sürpriz olduğunu belirterek “İlk aşamada karar olumsuz olsa da rasyonel politikaların devam edecek olması piyasalarda olumlu olarak değerlendirilebilir.” şeklinde yorum yaptı.