Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini önde tamamlayarak iktidarını bir beş yıl daha uzatırken zafer konuşmasında “uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi” mesajı verdi.

Erdoğan geçerli oyların yüzde 52,16’sını alırken rakibi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,84 oy oranında kaldı.

Seçim sonrası yaptığı konuşmanın önemli bir kısmını ekonomiye ayıran Erdoğan ekonomi yönetimini yeni dönemde güven ve istikrar kavramlarının üzerine kuracaklarını söylerken, “uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi” olacağını vurguladı.

Enflasyonun yol açtığı sorunlarla refah kayıplarını telafi etmenin en acil konu başlıkları olduğunu söyleyen Erdoğan geçmişte “faizi ve enflasyonu indirdikleri dönemleri” anımsatarak “Yaparsak yine biz yaparız” ifadelerini kullandı.

Seçimlerle ilgili detaylı sonuçlar için tıklayınız

Kılıçdaroğlu: Yürüyüşümüz sürüyor

Kılıçdaroğlu ise partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında istifa mesajı vermezken, seçmeninden destek istedi.

Kılıçdaroğlu, “Şu andan itibaren öncelikle bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor” diye konuştu.

14 Mayıs'ta yüzde 50'yi aşan aday çıkmamıştı

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,5; Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5,2 oy oranına sahip olmuştu. Bu seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs'ta ikinci tur kararı çıkmıştı.

Seçim bölgelerine göre sonuçlar

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde haritada tek değişiklik Hatay'da yaşandı. 14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hatay Kemal Kılıçdaroğlu derken, 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan dedi.

İstanbul, Ankara, İzmir Kemal Kılıçdaroğlu derken; Trakya ile Eskişehir ve Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Tunceli, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Diyarbakır'da da Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde en çok oyu Bayburt, Gümüşhane, Rize, Yozgat ve Çankırı'dan alırken, 28 Mayıs seçimlerinde de sıralama değişmedi.