Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Bu yılın turizm açısından rekorlar olmasa bile iyi tamamlanacağını dile getiren Bağlıkaya, yapılan anlaşma ile tüketicilerin 24 aya kadar sıfır faizle tatil kredisi alabileceklerini söyledi.

Anlaşmadan tüm seyahat acentelerinin yararlanabileceğini belirten Bağlıkaya sektöre ilişkin değrelendirmelerde bulundu. Tatil maliyetlerinin arttığını iki kişilik bir ailenin beş yıldızlı otellerde bir haftalık tatili 20 -25 bin lira arasında yapabileceğini belirten Bağlıkaya, "Pazar çeşitliliği sayesinde eksiklerimizi telafi edeceğiz. İç turizmde maliyetlerin artıyor olması sıkıntı yaratıyor. Şu anda 2 kişinin bir haftalık tatil maliyeti 20-25 bin lira arası" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya 2 yılı aşan pandemi sürecinin ardından baharın geldiği, tatil arzusunun arttığı bu dönemde vatandaşların tatile gitmelerini kolaylaştıracak önemli bir adımı hayata geçirdiklerini ifade etti.

24 ay taksit

Tatil kredisine ilişkin verilen bilgiye göre, Fibabanka ile TÜRSAB anlaşmasına katılım sağlayacak acenteler, TÜRSAB web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. 500 TL’den 50 bin TL’ye kadar tatil harcamalarını kapsayan tatil kredisi 24 aya kadar taksitlendirilebilecek.

Müşteriler, bankaya gitmeden seyahat acentesi ofisleri ya da online satış platformları üzerinden bu krediyi kullanabilecek. Tatil kredisinde 2 bin 500 TL’ye kadar olan tutardaki tüm başvuruların finansal masrafları Fibabanka tarafından karşılanacak.