Advertisement
HABERLER ABONE OL

Elon Musk’ın satın aldığı Twitter, içerik denetimi, nefret söylemleri, yanlış bilgilendirme ve devlet medyası konularıyla ilgilenen ekiplerden bazı çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı.

İşten çıkarılanların, şirketin Singapur ve İrlanda’nın başkenti Dublin’deki ofislerinde yer aldıkları belirtilirken, sayıları ise “en az bir düzine” olarak ifade ediliyor. İşten çıkarılanların arasında şirketin Asya-Pasifik bölgesi “site bütünlüğü başkanı” Nur Azhar Bin Ayob ve gelir politikasından sorumlu yöneticisi Analuisa Dominguez de bulunuyor.

"Motorları alev almış, yüksek hızla düşen ve kontrolleri çalışmayan bir uçak"

Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı. Yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar faiz ödemesi gerektiren, yaklaşık 13 milyar dolarlık bir borçlanma ile satın almayı kısmen finanse eden Musk, şirketin günde 4 milyon dolar zarar ettiğini ve iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etmişti.

Geçtiğimiz ay bir Twitter Spaces etkinliğinde konuşan Musk, şirkete "motorları alev almış, yüksek hızla düşen ve kontrolleri çalışmayan bir uçak" benzetmesi yapmıştı. Musk’ın şirketi satın almasından beri, 7 bin 500 çalışandan yaklaşık 5 bini işten çıkarıldı.

Şirket aynı zamanda , kiralık özel uçak seferleri, yazılım hizmetleri ve San Francisco’da bulunan ofislerinden birinin kirası da dahil olmak üzere ödemediği ücretler nedeniyle birden fazla davayla karşı karşıya.