Advertisement
HABERLER ABONE OL

UBS küresel varlık yönetim birimi yatırımcıların altına yönelmesi gerektiğini savundu. UBS, bu tavsiyeye gerekçe olarak altının ABD seçimleri gibi önemli risklere karşı "çok iyi koruma"yı temsil ettiğini belirtti.

Şirketin bölgesel baş yatırım yetkilisi Kelvin Tay konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Altını seviyoruz. Çünkü bize göre altının onsu yıl sonunda 2000 doları bulacak gibi" dedi.

"Altının kesin garantisi var" iddiasında bulunan Tay, ABD seçimlerinin belirsizliğinin ve Kovid 19 pandemisinin olduğu bir ortamda altının çok iyi bir koruma aracı olduğunu söyledi ve "altındaki son gerileme yatırımcıya iyi bir seviyeden giriş imkanı tanıyor" ifadelerini kullandı ve düşük faiz oranlarının olduğu bir ortamda altının cazibesini koruduğunu vurguladı.

Tay, ABD Merkez Bankası Fed'in öngördüğü üzere faiz oranlarının düşük kalmaya devam etmesi halinde faiz getirisiz varlık sınıfında bulunan altını tutmanın fırsat maliyetinin de epey düşük olacağını belirtti.

Altın fiyatları bu yıl tarihinde ilk defa ons başına 2,000 doları geçerek Ağustos ayında rekor yüksek seviyelere çıktı. Fakat ardından düşüşe yönelmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta 1,800 dolarlara kadar geriledi.