Bloomberght
SON DAKİKA
Haberler

Üç hisseye kredili işlem yasağı

  • Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında; Beyaz Filo Oto Kiralama, Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret ve Ingram Micro Bilişim Sistemleri paylarına bir ay boyunca kredili işlem yasağı geldi.

Giriş: 09 Eylül 2025, Salı 19:11
Güncelleme: 09 Eylül 2025, Salı 19:11

Borsa İstanbul, bir hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığını duyurdu.

Borsa İstanbul'dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında; Beyaz Filo Oto Kiralama, Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret ve Ingram Micro Bilişim Sistemleri paylarına 9 Ekim 2025 tarihe kadar kredili işlem yasağı geldi.

Açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında BEYAZ.E, BIGCH.E ve INGRM.E payları 10/09/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/10/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir" denildi.