Advertisement
HABERLER ABONE OL

Avrupa futbolunun patronu UEFA, AliPay’in de sahibi olan Ant Group’un blockchain yan kuruluşu AntChain ile blockchain teknolojisi için 5 yıllık yeni bir küresel ortaklık duyurdu.

Fintechistanbul'da yer alan habere göre, AntChain geçtiğimiz yıl ertelenen ve bu yıl oynanmasına karar verilen UEFA EURO 2020'nin resmi blockchain ortağı olarak hareket edecek. Çin merkezli teknoloji markası, etkinlik sırasında en çok gol atan oyuncu kayıtlarını saklamak için blockchain kullanacak.

AntChain hala erken aşamalarında sayılır. Geçtiğimiz yılın temmuz ayında şirket, yapay zeka ve güvenli hesaplama dahil olmak üzere çok sayıda dijital teknolojiyi bir araya getiren blockchain tabanlı çözümler sunmak için AntChain olarak yeniden adlandırılmıştı.

Uluslararası görünürlüğü artırmak istiyor

AntGroup’un UEFA ile anlaşması AntChain’i küresel arenada kullanmak istediğinin de bir göstergesi olabilir. Ant Group, AntChain için Çin dışında bir isim yapmak istiyor ve bu sponsorluk, markanın uluslararası görünürlüğünü güçlendirecek. 2015’ten bu yana Ant Group, blockchain teknolojilerinin araştırma ve geliştirilmesine önemli ölçüde yatırım yapıyor.

Şirket, çok sayıda katılımcıyı ve karmaşık süreçleri içeren sektörlerde güven oluşturmayı ve şeffaflığı güçlendirmeyi amaçlıyor. Ant Group, Eylül 2020’de KOBİ’lere sınır ötesi ticaret finansmanı konusunda yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış uluslararası ticaret için bir blockchain platformu olan Trusple’ı başlatmıştı. Çözüm, Citi, Standard Chartered ve DBS gibi büyük uluslararası bankaları şimdiden cezbetmiş durumda.