Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ulaştırma Bakanlığı boğazdaki gemiler hakkında açıklamada bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “P&I sigorta şirketlerinin, mevzuatlarını öne sürerek ciddi ücretler karşılığı düzenledikleri sigorta poliçeleri kapsamında gemi sahiplerine teyit mektubu vermemelerinin kabul edilemeyecek bir durum olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamada, “Sigorta firmaları, rutin olarak olay bazında talep edilen ve verilen bu teyit mektubunu ülkemiz söz konusu olduğunda vermekten imtina etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Halihazırda Karadeniz’de bekleyen gemi sayısının 15 olduğunu belirten Bakanlık, Karadeniz’e çıkarak ham petrol yükleyecek gemilerin teyit mektubu vermemesi durumunda Karadeniz’e çıkarılmayarak Ege’de bekletilmesinin önümüzdeki süreçte alınacak bir önlem olduğunu bildirdi.

Bakanlık yeni uygulama yürürlüğe girdiğinde, Çanakkale Boğazı’ndan geçmek üzere Marmara Denizi’nde bulunan, ham petrol yüklü olup teyit mektubu sunamayan gemilerin Türkiye karasularından çıkarılmasının planlandığını duyurdu.

Açıklamaya göre gemi sahiplerinin Türk Boğazlarındaki seyir sürelerini de kapsayacak yeni bir P&I poliçesi sunması da seçenekler arasında yer alıyor.