Advertisement
HABERLER ABONE OL

Oaktree Capital Management kurucusu Howard Marks, ABD'de enflasyonun aşırı bir seviyeye geldiğini ve bunun başlıca nedenlerinden birinin pandeminin ekonomik sonuçlarını dengelemek için uygulanan genişlemeci para politikası olduğunu belirtti.

Bloomberg TV’ye verdiği demeçte, “Enflasyonla ilgili endişeliyim, haddinden fazla bir noktaya ulaştı” diyen Marks “Yüksek enflasyon yüksek faiz oranları demek, yüksek faiz oranları da düşük varlık fiyatları demek” ifadelerini kullandı.

Şu anda Fed fiyatları dizginlemek için, Marks’ın aylar önce yapılması gerektiğini söylediği faiz artırımına hazırlanıyor. Marks’a göre yüksek bedelli borçlanmalar daha yavaş bir toparlanmaya neden olacak.

Tüm bunlara rağmen Marks’a göre yatırımcıların mevcut portföylerini çöpe atmamaları gerekiyor. Ünlü yatırımcı yatırımcıların mevcut piyasada temkinli olmaları gerektiğini belirterek “Piyasada doğru zamanlama uzmanlar için bile uygulaması zor bir şey ve kredi sağlayıcıların bu riske girmeleri akılcı olmayabilir çünkü mevcut yatırımlarına bağlı kalırlarsa sonunda anlaşmaya bağlanmış ve tanımlanmış bir getiri sağlayacaklar” uyarısında bulundu.