Bloomberght
Bloomberg HT Tarım Üretici seralarda don nöbeti tutuyor

Üretici seralarda don nöbeti tutuyor

  • Antalya'nın Kumluca ilçesinde hava sıcaklığının gece 3 dereceye düşmesi nedeniyle üreticiler, ürünlerin etkilenmemesi için 'don nöbeti' tutmaya başladı

Giriş: 26 Ocak 2018, Cuma 11:18
Güncelleme: 26 Ocak 2018, Cuma 11:18

Antalya'nın Kumluca ilçesinde hava sıcaklığının gece 3 dereceye düşmesi nedeniyle üreticiler, ürünlerin etkilenmemesi için 'don nöbeti' tutmaya başladı. Üreticiler ateşledikleri sobaların başından sabaha kadar nöbet tuttu.

Türkiye'nin örtü altı sebze üssü Antalya'da bir süredir etkili olan soğuk hava nedeniyle örtü altı sebze üreticileri seralarında aşırı sıcaklık düşüşlerine karşı don nöbeti tutmaya başladı.

Antalya'nın en önemli örtü altı üretimin merkezlerinden Kumluca ilçesinde üreticiler dün saat 21.00'dan sonra seralardaki sobaların başına geçti.

Gündüz seralardaki sobalara taşıdıkları odunları gece boyunca yakan üreticiler, ısının 5 derecenin altına düşmemesi için yoğun çaba harcadı. Olumsuzluğa meydan vermek istemeyen üreticiler her saat başında seralarda devriye attı.

"Üretici uyumadı"

Üreticilerden Hasan Ali Acar, biberin soğuğa karşı hassas olduğunu belirterek, don olayına karşı sobaları yakmaya başladıklarını kaydetti.