Advertisement
HABERLER ABONE OL

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı PMI verileri imalat sektöründe ılımlı iyileşmenin devam ettiğini gösterdi.

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI ocak ayında 49,2 ile son dört ayın en yüksek seviyesine çıkmasına karşın halen genişlemenin göstergesi olan 50 seviyesinin altında bulunuyor. Talep ve üretimin baskı altında kaldığı ifade edilen raporda, takip edilen on sektörden yalnızca kimya, plastik ve kauçuk sektöründe 52,5 ile kayda değer bir büyüme yaşandı.

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI raporunda göze çarpan bir diğer gelişme enflasyondaki hızlanma. Asgari ücret artışının yanı sıra ham madde maliyetlerindeki yükseliş ve TL’deki değer kaybının da etkisiyle birlikte girdi maliyetleri ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. İmalatçıların girdi maliyetlerindeki artışı fiyatlarına yansıtmalarıyla birlikte buradaki enflasyon son beş ayın en yüksek seviyesini gördü. En yüksek fiyat artışı kara ve deniz taşıtları sektöründe olurken en düşük artış ana metal sanayinde gerçekleşti.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.