Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Necati Özdeniz, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan uzaktan müşteri edinimi uygulamasının bankacılık sektöründe bir devrim olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Özdeniz, "Bu süreçte 500 şube 700 şube olmakla 50-100 şube olmak arasında hiç bir fark kalmadı. Özellikle çok şubeli yapılarda sahaya çok fazla penetre olmuş bankalar avantajlıydı. Fakat bu dönüşüm artık büyük, orta ve küçük ölçekli tüm bankaları aynı seviyeye getiriyor. Buradaki fak şudur. Deneyim, teknoloji altyapısı, süreç yönetimi, müşteri memnuniyeti, insan odaklı bankacılık konularını çok iyi düzenleyen, dizayn eden kurumlar çok öne çıkacak" diye konuştu.

'Uzaktan müşteri edinimi hem bankalara hem müşterilere ciddi avantajlar sağlayacak'

Uzaktan müşteri ediniminin hem bankalara hem de müşterilere ciddi avantajlar sağlayacağını söyleyen Özdeniz, "Bankalar burada hizmet maliyeti anlamında ciddi tasarruf sağlayacaklar. Elde ettikleri tasarrufları müşteri deneyimini iyileştirmek adına yapacakları çalışmalara daha fazla kanalize edecekler. Müşteri açısından en büyük fayda ise finansal fırsat eşitliği. Artık banka müşteri olmak için yere ve zamana ihtiyaç olmaksızın bir yenilik sürecine giriyoruz" dedi.

'Aktif tutulan müşteri oranın % 80'e çıkmasını bekliyoruz'

Şu anda da dijital kanallardan müşteri edindiklerini ancak düzenlemeden dolayı son işlemi kurye ile yaptıklarını kaydeden Özdeniz, bu şekilde elde ettikleri yüzde 68'ini aktif olarak tuttuklarını belirtti. Uzaktan müşteri ediniminin devreye girmesiyle birlikte bu oranın yüzde 80'in üzerine çıkmasını beklediklerini ifade eden Özdeniz, şöyle devam etti: "Müşterinin dijitalleşme oranı ile bankaya olan sadakati arasında ciddi bir kolerasyon var. Özellikle kredi, mevduat ve yatırım işlemlerinde kendilerine dokunduğumuz zaman bankaya sadakati önemli oranda artıyor. Bu nedenle bankaların en fazla odaklanacağı yer müşteri deneyimini artırmak, onlara iyi bir ürün ve hizmet sunuyor olmak."