Advertisement
HABERLER ABONE OL

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, uzaktan müşteri ediniminin bankacılık sektöründe çok önemli bir değişim dalgası yaratacağını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji programına konuk olan Yüce, Akbank olarak dijital müşteri edinimi hizmetlerini yasal gereksinimlere uygun olarak kuryeli biçimde bu yılın ilk yarısında hayata geçirdiklerini belirterek, "Kurye sürecini de ortadan kaldıracak uçtan uca dijitalden müşteri olabilme imkanını sağlayacak yasal düzenleme tarihi olan 1 Ocak 2021’i bekliyoruz. Bugün sunduğumuz hizmeti, yürürlüğe girecek uçtan uca dijital müşteri ediniminin canlı testi olarak görüyoruz" diye konuştu. Uçtan uca dijital müşteri edinimi ile birlikte sektörde yeni bir dönem başlayacağını vurgulayan Yüce, artık bir bankanın müşterisi olmanın ve banka değiştirmenin hiç olmadığı kadar kolaylaşacağını kaydetti. Bunun da tabii ki rekabeti önemli ölçüde artıracağını ifade eden Yüce, "Bu durum kesinlikle müşterilerin yararına olacak" dedi.

'KART BİLGİLERİ İÇİN CÜZDAN DEĞİL TELEFONU ÇIKARACAKLAR'

Piyasaya çıkardıkları ve üzerinde kart numarası ve diğer müşteri bilgileri olmayan dijital kredi kartı hakkında da bilgi veren Yüce, dünyada dijital ödemeler alanında öncü kurumları incelediklerini ve Türkiye’de ilk olacak bir dijital kredi kartı deneyimi tasarlamaya karar verdiklerini belirtti. Türkiye’de kredi kartlarında Digital First programını Mastercard ile birlikte hayata geçiren ilk banka olduklarının altını çizen Yüce, "Akbank kredi kartları artık anında cebe iniyor ve fiziksel kart müşteriye henüz ulaşmadan hem e-ticarette hem de mağaza içi dijital ödemelerde kullanılabilir hale geliyor. Müşterilerimizin, sunduğumuz bu anında ve dijital kart kullanım özelliği ile birlikte önümüzdeki dönemde ödemeleri için ceplerinden kartlarından çok telefonlarını çıkaracaklarını çok rahat söyleyebiliriz" dedi. Müşterilerinin kartlarına ait tüm bilgilere mobil uygulamaları üzerinden güvenli bir şekilde hızlıca erişebileceklerini kaydeden Yüce, müşterilerinin kart bilgilerine ulaşmak için artık cüzdanlarını değil cep telefonlarını kullanacaklarını belirtti.

DİJİTAL KART, KART SATIŞLARINI YÜZDE 20 ARTTIRDI

Kart satışlarının dijital kredi kartını piyasaya sürdükleri tarihten bu yana bugüne yüzde 20 arttığını belirten Yüce, "Dijitalden gelen kart başvurularının yüzde 56’sı yeni kartımızı tercih ediyor. Bu ürüne gelen taleplerin ise yüzde 74’ü karta yeni müşterilerimizden geliyor. Henüz sürecin çok başında olduğumuzu göz önünde bulundurursak bu oranların çok iyi olduğunu ve hızla yükseleceğini söyleyebiliriz" diye konuştu.