Advertisement
HABERLER ABONE OL

Vakko Nişantaşı'nda 120 milyon TL'lik otel yatırımı yapacak.

Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ve Vakko CEO’su Jaklin Güner, 2021 yılına ilişkin gelişmeleri ve grubun yeni yatırımlarını açıkladı.

2021 yılı içinde, 47 milyon TL’si Vakko Tekstil tarafından yapılan toplam 110 milyon TL’yi aşkın yatırım yapıldığı belirtilirken 2022 yılının ilk yarısında da Nişantaşı’nda Vakko Hotel&Residence’ın faaliyete geçmesi planlanıyor.

Otelciliğin çocukluğundan bu yana hayali olduğunu belirten Cem Hakko, “Şimdi bu hayalim gerçek oluyor. Otelcilik alanında yatırımlarımızı devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

"Haziran sonrasında satışlar hızlandı"

2021 yılına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Güner, yılın ikinci yarısında aşılanmanın etkisiyle, güvenli seyahatin başlaması, lüks seyahat ve ev dışında geçirilen zamanın artmasının sektöre olumlu etkileri olduğunu vurguladı.

Güner, şöyle devam etti: “Haziran ve sonrası dönemde hızlanan satışların etkisiyle grup olarak ilk 9 ayda 2020 yılına göre satışlarımızı yüzde 70 artırdık. Vakko Tekstil, 9 aylık sonuçlara göre 138 milyon TL esas faaliyet kârı yarattı. 2020 yılında pandeminin de etkisi ile 9 ay sonunda zarar açıklayan Vakko Tekstil, 65 milyon TL seviyesinde dönem kârı yaratmayı başardı. Bu zorlu dönemde Vakko Tekstil yatırımcılarını da unutmadık ve ortaklarımıza toplam 83,2 milyon TL brüt nakit kâr payı dağıttık.”

"Maliyet kontrolü bizde, her gün fiyat değiştirmiyoruz"

Kurlar ve artan maliyetlerle ilgili de konuşan Jaklin Güner, “Biz kendi markamızla üretim yapıyoruz. Maliyeti kendimiz belirliyoruz. O yüzden her gün fiyat değiştirmiyoruz. Türkiye’de de üretim yapsak yurt dışında da yapsak maliyet kontrolü bizde olduğu için avantajlıyız” dedi.

Tedarik konusunda öngörülerde bulunduklarını ve kumaş yatırımı yaparak avantaj sağladıklarını anlatan Güner, fiyatlarına enflasyonun altında zam yaptıklarını vurguladı.