Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, koronavirüs pandemisinden kaynaklı talep düşüşünden dolayı Türkiye yatırımında vazgeçti.

Volkswagen tarafından yapılan e-posta açıklamasına göre şirket koronavirüs pandemisinden kaynaklı düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına bir süre gerek duymayacak.

Pandeminin ekonomik ve sosyal açıdan ciddi sonuçlar doğurduğu ve tüm dünyada ekonomik büyümenin ciddi ölçüde yavaşlayacağının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, "Gerçekçi olmak gerekirse krizin üstesinden gelmek ve pandemi öncesinde planladığımız satış rakamlarına tekrar ulaşabilmek için en az 2 - 3 yıl gibi uzun bir zamana ihtiyacımız var." ifadesine yer verildi.

VW'nin Çarşamba günkü açıklamasında "Bo koşullarda Volkwagen Grubu faaliyetlerini ve planlamalarını, uluslararası otomotiv pazarındaki değişen koşullara göre revize etmek zorunda kalmıştır. Manisa'da açılması planlanan yeni üretim fabrikası da elbette bu kapsama dahildir." dendiği belirtildi. Buna göre şirket, mevcut tesislerinde üretim artışına gidecek.

Açıklamada, satışlardaki sert düşüşleri telafi etmeye öncelik vermek durumunda olan markanın gelecek yıllar için ek üretim yapılmasının söz konusu olmayacağı ifade edildi.

"Volkswagen Grubu Yönetim Kurulu, yeni üretim tesislerine yönelik planlarını durdurma kararı almıştır. Korona krizi geride kalana kadar, belirli bir süre boyunca tüm otomotiv projeleri mevcut üretim tesisleri ve mevcut üretim ağı dahilinde gerçekleştirilecektir." dendi.