Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

VW grubu ile BP, 2024'ün sonuna kadar Almanya, Birleşik Krallık ve bazı Avrupa ülkelerinde 8 bin yeni şarj noktası kuruyor. İki şirket, elektrikli arabalara geçişi kolaylaştırmayı hedefliyor.

Yeni şarj cihazlarının konumları, hem VW grubu otomobillerindeki (Seat ve Skoda dahil) hem de araç içi uygulamalar aracılığıyla erişilebilir olacak. BP’nin büyüyen şarj ağı Volkswagen, Skoda ve Seat araç içi gösterge panellerine entegre edilecek. Bu sayede sürücüler BP’deki en yakın şarj istasyonunu çok kısa bir süre içinde bulabilecek.

BP ve Volkswagen Grubu tarafından hayata geçirilen ilk şarj ünitesi Almanya’nın Düsseldorf kentinde hizmet vermeye başladı. Almanya ve İngiltere’de 24 ay içinde 4 bine kadar elektrikli otomobil şarj noktasının olması planlanıyor. Bu işbirliği iki firma için çevre dostu taşımacılıkta daha fazla yatırım fırsatı keşfetme imkanı veriyor.

VW, elektrifikasyon planlarını hızlandırırken diğer yanda 2030 yılına kadar satışlarının yüzde 70'inin elektrikli araçlardan olmasını bekliyor. Artan müşteri talebine bağlı elektrikli araç üreticilerinin kapsamlı bir şarj ağına ihtiyacı var. Bu arada BP, bir petrol ve gaz devi olarak itibarını bir "entegre enerji şirketi" olma lehine değiştirmeye çalışıyor. Bu ortak yatırım, BP'nin benzin istasyonlarını kendi başına olduğundan daha hızlı bir şekilde elektrikli araç şarj istasyonlarına dönüştürmesine yardımcı olacak.