Advertisement
HABERLER ABONE OL

Fed’in gelecek yıl medyan 75 baz puan faiz indirimi gerçekleşeceği beklentisi gelecek yıl tahvil getirilerinin seyri açısından dev bankaların birbirinden çok farklı tahminler yapmasına yol açtı.

Bloomberg’in analist raporlarından derlediği verilere göre stratejistlerin ABD 10 yıllık tahvil getirisi medyan beklentisi gelecek yıl sonu için yüzde 3,98 seviyesinde. Bu, pazartesi kapanışı olan yüzde 3,93’ten çok uzakta olmasa da Fed’in söylem değişikliği öncesindeki yüzde 4,20’lik beklentiden ve yüzde 5 üzerindeki 2023 zirvesinden önemli bir farka işaret ediyor. Dahası Wall Street’te bazı bankalar getirilerde sert düşüş beklerken bazısı ise yükseliş beklentisini koruyor.

TD Securities’e göre bir yıllık bir ufuk içinde 10 yıllıkların getirilerinin yüzde 3’e kadar düşmesi mümkün. Yelpazenin diğer tarafındaki Barclays ise söz konusu getirinin yüzde 4,35’e yükselmesini bekliyor. Bank Of America yüzde 4,25 beklentisini korusa da bankanın stratejistleri Fed’in yeni duruşu karşısında tahminlerine yönelik aşağı yönlü risklerin arttığını kabul ediyor.

Gelecek yılda 10 yıllık getiriler için Goldman Sachs yüzde 4, Morgan Stanley yüzde 3,95, JPMorgan ise yüzde 3,65 seviyesinde tahmin yaptı. Yaklaşık 9 milyar dolarlık tahvil fonunu yöneten Sit Investment Associates Fon Yöneticisi Bryce Doty’ye göre tahminlerin bu kadar ayrışması Fed’in güvercin dönüşünün önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ediyor.