Advertisement
HABERLER ABONE OL

Son günlerin sıcak konusu Whatsapp güncellemesiyle ilgili Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de açıklamalarda bulundu.

Demir Whatsapp konusunun bir ulusal güvenlik sorunu olduğunu belirtirken Ulak sisteminin yaygın kullanımını önemsediklerini belirtti. Demir, konuyla ilgili olarak "(Whatsapp) Bu konu bir ulusal güvenlik sorunu. Kurumlarla birlikte çalışmalıyız. Ulak sisteminni yaygın kullanımını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Whatsapp'ın güncelleme duyurusunu takiben Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'tan da açıklamalar gelmişti.

Veri mahremiyeti açısından AB ve diğer ülkeler ayrımının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Koç, "Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar, veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor. Yabancı menşeli muadillerinden çok daha fazlası, BiP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Rekabet Kurulu da resen başlattığı soruşturmayla Whatsapp'ın Facebook ile veri paylaşma zorunluluğunu durdurmuştu.

"İlave kararlar alınmazsa CAATSA ile ilgili bir risk görmüyoruz"

Demir, ABD'nin CAATSA yaptırımlarına ilişkin olarak da ilave kararlar alınmadığı sürece risk görmüyoruz dedi. Demir, "İsteseydik S-400'de ikinci sistem bugün gelirdi, ortak üretimi ve teknoloji transferini önemsiyoruz. S-400'ler kullanıma hazır ancak ihtiyaç olursa kullanılır.