Advertisement
ENERJİ ABONE OL

(15:45'te güncellendi)

WTI petrol fiyatları ABD'deki ham petrol stoklarının artması ve ticaret gerginliğinin etkisiyle Mart ayından beri ilk kez 60 doların altına geriledi.

ABD petrol stokundaki artış arz fazlası endişelerini tetiklerken, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında tam kapsamlı bir ticaret savaşının yaşanması ihtimali talep görünümünü olumsuz etkiliyor.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratları yüzde 2.4 düştü. Londra'da işlem gören Brent petrol ise varil başına 70 doların altına indi. ABD stokları geçen hafta 4.7 milyon varil artış kaydederek 2017 ortasından beri en yüksek seviyesine çıktı. Yakıt stokları da artış kaydetti.

Kopenhag'da Saxo Bank A/S emtia strateji birimi yöneticisi Ole Sloth Hansen, “Ne Orta Doğu'da tansiyonun yükselmesi ne de OPEC arz kısıntısının uzatılması petrol fiyatlarını dar aralığından yükseltemedi. Ticaret savaşının küresel ekonomik büyüme üzerindeki etkisine yönelik endişeler ve inatçı şekilde güçlü dolar fiyatları sınırlıyor.” dedi.

Nymex'te işlem gören Temmuz vadeli WTI petrol kontratları Londra saatiyle 13:29'da 1.39 dolar azalarak varil başına 60.03 dolar oldu. WTI kontratı Çarşamba günü yüzde 2.7 ile yaklaşık üç haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Londra'da işlem gören Temmuz vadeli Brent petrol kontratları 1.76 dolar azalarak varili 69.23 dolara geriledi. Brent kontratları 14 Mayıs'tan beri ilk kez 70 doların altını gördü.

(15:45'te güncellendi)