Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 17 Mayıs 2022 tarihinde “XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’ni düzenliyor. Bu yıl, TÜSİAD iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Zirve’de, ulusal ve uluslararası alandan birçok iş insanı konuşmacı olarak yer alacak. ‘Kurumsal Yönetim’ kavramının ışığında Liderin Rolü, Dijitalleşme ve Sürdürebilirlik gibi konuların ele alınacağı Zirve’nin ana teması, ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Kurumsal Yönetim’ olacak.

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan Zirve’de Harvard Business Review Türkiye, Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan moderasyonunda TKYD Başkanı Dr. Tamer Saka ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın katılımı ile “İş Dünyasındaki Büyük Dönüşümü Kurumsal Yönetim Çerçevesinde Anlamak” konulu açılış sohbeti gerçekleşecek. OECD Kurumsal Yönetim ve Finansman Dairesi Başkanı Sayın Serdar Çelik ise ‘Küresel Dönüşümler, Krizler ve Kurumsal Yönetimin Geleceği’ başlıklı konuşması ile yine Zirve’de Özel Konuşmacı olacak.

Üç farklı panelin düzenleneceği XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde ulusal ve uluslararası alandan birçok iş insanı bilgi ve birikimlerini katılımcılara aktaracak. ‘Yönetim Kurulunun Değişen Rolünü Anlamak’ başlıklı ilk panelde Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp panelist olarak katılacak. Panel Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Yasemin Salih tarafından modere edilecek.

‘Kurumsal Yönetimde Başarılı Uygulamalar’ konulu ikinci panelde Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Yılmaz, Zorlu Enerji CFO Elif Yener ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Meral Murathan panel konukları olarak Zirve’de yer alacak. Panelin moderatörü ise Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Didem Eryar Ünlü olacak.

‘Dijitalleşen Dünyada İcranın Yol Haritası ve Kurumsal Yönetim’ konulu üçüncü ve son panelde ise IBM Bulut&Veri ve Yapay Zeka Ülke Lideri Arzu Sözen Sarı, Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ve BUPA Acıbadem Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Gökhan Gürcan panelistler arasında yer alacak. Panel Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan tarafından modere edilecek.

‘Kapitalizmin Dönüşümü ve Yeni Sistem Arayışı, Güç Kültüründen Güçlendirme Kültürüne Liderliğin Gelişimi, Riski anlamak ve Mega Trendleri Yönetmek, Sürdürebilirlik ve ESG Perspektifinden Kurumsal Yönetim, Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık, Kurumsal Yönetim ve Yönetim Kurulları: Kuzey Amerika Örneği ve İş Dünyasının Gelişimi için Kurumsal Yönetimin Önemi başlıklı keynote’ların yer alacağı XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirve’sinde konuşmacı olarak katılacak isimler şöyle: Oxford Üniversitesi, Said Business School, Peter Moores Management Studies Profesörü Colin Mayer, Koç Üniversitesi Psikoloji ve İşletme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan, Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Eş CEO Tarık Serpil, Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Direktörü Dr. Jeremy Osborn, August Leadership Ortağı Ümran Beba, Rotman Yönetim Okulu, Strateji ve Yönetim Profesörü David R. Beatty ve CIPE, Senior Program Officer, MENA’dan sorumlu Babak Yektafar.

İçerikleri ve küratörlüğü Harvard Business Review Türkiye tarafından hazırlanan Zirve, Bloomberg HT stüdyolarında gerçekleştirilecek ve bloomberght.com’dan da canlı olarak yayınlanacak.

XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirve’sinin Ana Sponsoru Otokoç Otomotiv’dir. Ayrıca, Çimsa, Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Doğan Trend Otomotiv bünyesinden MG, Trendyol ve Zorlu Enerji Altın Sponsor; Anadolu Efes, Arçelik, Bupa Acıbadem Sigorta, Doğanlar Holding, Karel, Kibar Holding, Marsh, Mefa Group, Sütaş ve Tat Gümüş Sponsor ve Aksigorta, CarrefourSA, İnci Holding, Migros, TAV Havalimanları, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türk Traktör ve Ünsped Gümrük Müşavirliği de Bronz Sponsor olarak XIV. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirve’sinde yer alacaklar.