Advertisement
ALTERNATİF ABONE OL

Yabancı yatırımcılar Çin'e olan ilgilerini kaybederken dünyanın en büyük ikinci ekonomisini odağına alan hedge fonların sayısının da azaldığı görülüyor.

Preqin verilerine göre, Çin odaklı aktif hedge fonların sayısı en az 2012'den bu yana ilk kez azaldı. Haziran ayı itibariyle bu yıl sadece beş yeni fon piyasaya sürüldü. Veriler 18 fonun daha tasfiye edildiğini gösteriyor.

Bu daralma, yatırımcıların bir zamanlar olum performans gösteren ekonomi ve sermaye piyasalarının dalgasından faydalanmak istemesi nedeniyle 2021 gibi yakın bir tarihte Asya'daki yeni fonların neredeyse yarısını oluşturan offshore Çin hedge fonları için büyük bir değişime işaret ediyor.

Pekin'in okul sonrası özel ders ve e-ticaret gibi sektörlerdeki özel şirketlere yönelik baskıları ve ABD ile artan jeopolitik gerilimler, o zamandan bu yana zayıf getirilere yol açtı ve küresel yatırımcıların Çin varlıklarına olan iştahını azalttı.

Persistent Asset Partners Ltd. adlı 21 yıllık bir hedge fon şirketinin portföy yönetimi başkanı Otto Chan, "Hem Asya'dan hem de yabancı yatırımcılardan Çin yöneticilerine yönelik talebin azaldığını görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.